Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Το Κρητικό ελαιόλαδο παίρνει κι άλλο Βραβείο,

Κρητικό ελαιόλαδο 2o καλύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τον Intependent,
Με την φράση «Αυτό το ελαιόλαδο από την Κρήτη είναι ακριβό, αλλά είναι η σαμπάνια των ελαιόλαδων» περιγράφει το κρητικό ελαιόλαδο «One» ο βρετανικός Independent στο αφιέρωμα με τα δέκα καλύτερα τέτοια προϊόντα ελιάς στον κόσμο.
Η εφημερίδα κατατάσσει το «One» στη δεύτερη θέση του κόσμου, πίσω από το ελαιόλαδο της Σικελίας «Nunez de Prado».
Το κρητικό One έχει ακριβή τιμή πώλησης. Στην Αγγλία τα 500 ml πωλούνται 39 στερλίνες. Στην Ελλάδα μέσω Internet μπορεί κανείς να προμηθευτεί την ίδια ποσότητα αντί 24 ευρώ.
Βέβαια πολλά έχουν να κάνουν και με τη συσκευασία. Ένας επιπλέον λόγος που το συγκεκριμένο κρητικό ελαιόλαδο έχει γοητεύσει τους Ευρωπαίους είναι και η εκλεπτυσμένη παρουσίασή του: σε γυάλινο τετράγωνο μπουκάλι, το οποίο προσφέρεται μέσα σε ένα ξύλινο κουτί.
Στην πρώτη δεκάδα των καλύτερων ελαιόλαδων του κόσμου, όπως τα κατέταξε ο Independent, βρίσκουμε άλλο ένα ελληνικό προϊόν:
Το μεσσηνιακό Taste the Difference Greek Kalamatan Extra Virgin Olive Oil, από ελιές του Ταΰγετου, το οποίο κατατάσσεται στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, με τιμή 5,5 στερλίνες τα 500 ml.
agrotypos.gr
Αναδημοσιευσα Απο Ρεθεμνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas