Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Περιήγηση στις πόλεις του κόσμου,


Οι τεχνικές παράμετροι κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας και το «παιχνίδι» του χειριστή της κάμερας με αυτές, μπορεί να οδηγήσει στη λήψη ενδιαφερουσών εικόνων.
Για παράδειγμα, για να βγει μια φωτογραφία σωστά πρέπει ο φωτοφράκτης να ανοίξει για ένα συγκεκριμένο διάστημα, ανάλογα με το πόσο έντονο φως υπάρχει στο περιβάλλον. Και όμως, η ηθελημένη διαφοροποίηση από το σωστό διάστημα, μπορεί να μας δώσει ενδιαφέροντες λήψεις,
Αυτό κάνει και ο φωτογράφος Nicolas Ruel στην τελευταία του δουλειά: Αφήνει το φωτοφράκτη ανοιχτό για 8 δευτερόλεπτα και αλλάζει το κάδρο του, μέσα σε αυτό το διάστημα.
Χρησιμοποιώντας την τεχνική αυτή, ο Ruel γυρνάει τον κόσμο και φωτογραφίζει διάφορες πόλεις δημιουργώντας σουρεαλιστικές εικόνες. Αυτές τις εκτυπώνει σε μεγάλο μέγεθος και τις παρουσιάζει σε διάφορες εκθέσεις.
Ο τίτλος του έργου είναι «8 Seconds», δηλαδή 8 Δευτερόλεπτα.
Μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί και φωτογραφήσει πάνω από 40 πόλεις, μεταξύ των οποίων και την Αθήνα.
Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από διάφορες πόλεις…

Αναδημοσιευσα Από Flashnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas