Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Παραλία Ρεθύμνου, Αμμούδι,

Το Αμμούδι είναι ένα σύμπλεγμα κόλπων που βρίσκεται 32km νοτίως του Ρεθύμνου και 4km ανατολικά του Πλακιά. Για να έρθετε εδώ, θα πρέπει να οδηγήσετε από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που ξεκινάει από το χωριό Λευκόγεια.
Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος σταματάει στην πρώτη παραλία της περιοχής, το Μεγάλο Αμμούδι ή απλώς Αμμούδι. Η παραλία αυτή είναι ελάχιστα οργανωμένη, με ομπρέλες και κάποιες ταβερνούλες και δωμάτια κοντά. Επίσης, στο Αμμούδι υπάρχει και μια σχολή scuba diving. Το Αμμούδι έχει χοντρή λευκή άμμο και βραχώδη βυθό, ιδανικό για κατάδυση και μάσκα και τα νερά έχουν ένα έντονο πρασινωπό χρώμα. Δίπλα στην παραλία υπάρχουν πολλά αλμυρίκια, όπου μπορείτε να βρέιτε σκιά και να κατασκηνώσετε.
Δυτικά από το Αμμούδι ξεκινάει ένας χωματόδρομος που οδηγεί στο Δαμνόνι και που περνάει δίπλα από επιβλητικούς βράχους. Μόλις 200m δυτικά του Αμμουδίου, κατά μήκος του χωματόδρομου, θα βρείτε ένα πλάτωμα που σταθμεύουν αυτοκίνητα και έχετε απεριόριστη θέα στο Δαμνόνι. Ακριβώς εκεί, στο αριστερό σας χέρι θα δείτε μια εκπληκτική μικροσκοπική παραλία με άμμο, τυρκουάζ νερά και ένα χαρακτηριστικό βράχο μέσα στη θάλασσα, περιορισμένη ανάμεσα σε δύο επιμήκεις βράχους. Η παραλία αυτή ονομάζεται Κλεισίδι και είναι ιδανική επιλογή τις σπάνιες φορές που δεν έχει κόσμο.
Ακριβώς δίπλα στο Κλεισίδι, στα ανατολικά, θα δείτε την μοναδική παραλία των γυμνιστών, το Μικρό Αμμούδι ή Αμμουδάκι. Τα γαλαζοπράσινα νερά και η φανταστική χοντρή λευκή άμμος, κάνουν τη μικρή αυτή παραλία αγαπημένο προορισμό των γυμνιστών. Μάλιστα στην παραλία υπάρχει μια μικρή καντίνα, η οποία προσφέρει και ομπρέλες. Δυτικά της παραλίας υπάρχει μια σπηλιά με υπέροχα μπλε χρώματα, όπου πατώνετε. Στο άλλο τέρμα, υπάρχει μια τρύπα κάτω απ’το νερό που ενώνει το Αμμουδάκι με το Κλεισίδι. Έτσι, μπορείτε να βρεθείτε από την μια παραλία στην άλλη μόνο με μια βουτιά!
Για να φτάσετε στις παραλίες του Αμμουδίου με τα πόδια, μπορείτε να περπατήσετε ανατολικά από το Δαμνόνι, μέχρι να βρείτε το Αμμουδάκι.
cretanbeaches.com
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου