Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Επιλέγουν δεκαετίες το Ρέθυμνο για τις καλοκαιρινές διακοπές τους,

 
 
ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
 
• Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού από το Δήμο και το Σύλλογο Ξενοδόχων
Friday, 28 Σεπτεμβρίου 2012
 
Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
 
Οι άνθρωποι που επιλέγουν μόνιμα το Ρέθυμνο ως προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ήταν οι πρωταγωνιστές στη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ρεθύμνου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού.
Στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο, «έσμιξαν» άνθρωποι από διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις, με αλλιώτικη κουλτούρα, με άλλες συνήθειες και ενδιαφέροντα, αλλά με ένα κοινό χαρακτηριστικό: εδώ και πάρα πολλά χρόνια, άλλοι δεκαπέντε, άλλοι είκοσι και άλλοι τριάντα, έρχονται πάντα στο Ρέθυμνο το καλοκαίρι. Σε μια πόλη την οποία πλέον αισθάνονται «δική τους», καθώς έχουν δημιουργήσει τις παρέες τους, έχουν τους φίλους τους, τα «στέκια» τους και απολαμβάνουν τη ρεθεμνιώτικη φιλοξενία, την κρητική κουζίνα, τον ήλιο και τη θάλασσα.
 Στο πλαίσιο της χθεσινής εκδήλωσης, βραβεύτηκαν 28 επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, οι οποίοι κάθε χρόνο, την ίδια περίοδο, για διάστημα 2 έως 3 εβδομάδων, μένουν σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου.
Στο χαιρετισμό της, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού- Πολιτισμού, Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας: «Τουρισμός και Βιώσιμη Ενέργεια: Ενεργοποίηση της Αειφόρου Ανάπτυξης» και στη συνέχεια ευχαρίστησε αυτούς τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το Ρέθυμνο τους έχει περισσότερη ανάγκη από ποτέ.
Μιλώντας στην εφημερίδα μας, η κυρία Μπιρλιράκη ανέφερε: «Η λέξη ευχαριστώ, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, είναι πολύ μικρή για να ειπωθεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας έχουν δώσει όχι μόνο την πίστη και την αφοσίωση τους σε ό,τι αφορά τις διακοπές τους, αλλά και την πίστη και την αφοσίωσή τους στην ελληνική ταυτότητα. Διότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται τουλάχιστον μια έως δυο φορές το χρόνο, φέρνουν τις οικογένειές τους, έχουμε δεύτερες και τρίτες γενιές από αυτούς τους πελάτες, οι οποίοι έχουν γίνει πια φίλοι μας. Το μικρότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς, είναι να τους πούμε ένα ευχαριστώ.
Ελπίζουμε οι άνθρωποι αυτοί να γίνουν πρεσβευτές της πραγματικής ελληνικής, ποιοτικής ταυτότητας, αλλά και γενικά του τρόπου ζωής μας, που είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους ευρωπαίους. Ο Έλληνας έχει ψυχή, καρδιά και ξέρει να εκτιμά».
Την απονομή των βραβείων «Φιλίας» στους επαναλαμβανόμενους πελάτες των τοπικών ξενοδοχείων, έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης. Μάλιστα, η κυρία Λιονή κέρδισε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, όταν κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας της, ανέφερε πως οι τουρίστες που έρχονται χρόνια στο Ρέθυμνο, είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου μας στις χώρες τους, διότι παρά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την Ελλάδα στο εξωτερικό, εκείνοι έχουν ζήσει τους ανθρώπους, την Κρήτη και την Ελλάδα, και γνωρίζουν πολύ καλά πως η εικόνα που περιγράφεται από τα διεθνή ΜΜΕ, είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματική.
Ο πρόεδρος του συλλόγου ξενοδόχων Μ. Τσακαλάκης στις δηλώσεις του ανέφερε: «Η διεθνής ημέρα τουρισμού κάθε χρόνο γιορτάζεται από τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου. Αυτή τη χρονιά ήταν αρκετοί οι επαναλαμβανόμενοι πελάτες που βρέθηκαν την 27η Σεπτεμβρίου εδώ και είχαμε υποχρέωση να τους τιμήσουμε. Για μας είναι οι πιο σημαντικοί πελάτες, διότι έρχονται και ξαναέρχονται στο Ρέθυμνο 20 και 30 χρόνια. Ένας ευχαριστημένος πελάτης, είναι ένας μικρός «tour operator» στην πραγματικότητα, γιατί μεταφέρει τις εμπειρίες του και μας φέρνει και άλλο κόσμο. Τους τουρίστες πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε ως φιλοξενούμενούς μας και όχι σαν ανθρώπους που θα τους πάρουμε κάποια χρήματα».
Επίσης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ευγένιος Φραγκιαδάκης απεύθυνε χαιρετισμό για τον εορτασμό του Ελληνικού Πολιτισμού και της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Συνεισφοράς των Ελλήνων (OPA DAY).
Οι φίλοι του Ρεθύμνου μιλούν για τις εμπειρίες τους
Ορισμένοι από τους «Ρεθεμνιώτες τουρίστες», οι οποίοι βραβεύτηκαν χθες, μίλησαν στα «Ρ.Ν» για τις εμπειρίες αλλά και για τους λόγους που τους κάνουν να επιλέγουν μόνιμα το Ρέθυμνο ως προορισμό των καλοκαιρινών τους διακοπών.
Η κυρία Γκουντγουνσελάκ, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, κατάγεται από τη Γερμανία και έρχεται στο Ρέθυμνο πάνω από είκοσι χρόνια. Η ίδια δήλωσε: «Πάνω απ’ όλα μου αρέσει το κρητικό πνεύμα και το υπέροχο νησί σας. Λατρεύω την Κρήτη και, μάλιστα, το 1997 παντρεύτηκα εδώ με τον σύζυγό μου... Παντρεύτηκα έναν γερμανό στην Ελλάδα.
Διαφημίζω παντού την Ελλάδα, έχω φέρει πάρα πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια και φέτος είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για μένα, γιατί θα γιορτάσω εδώ τα γενέθλιά μου και θα έρθουν πάνω 40 φίλοι και γνωστοί μου από τη Γερμανία στην Κρήτη».
Είκοσι φορές έχει επισκεφθεί το Ρέθυμνο ο κ. Λίντον από το Βέλγιο. Ο ίδιος ανέφερε: «Έρχομαι εδώ γιατί μου αρέσουν οι άνθρωποι, η φιλοξενία που έχουμε στο ξενοδοχείο, που μας κάνει να νιώθουμε λες και είμαστε στο σπίτι μας. Αισθανόμαστε ότι είμαστε πλέον φίλοι εδώ και όχι απλοί πελάτες».
Η κυρία Μονίκ, επίσης από το Βέλγιο, επεσήμανε: «Μου αρέσει πολύ η θάλασσα στο Ρέθυμνο, η παραλία και φυσικά η πόλη και οι άνθρωποι. Απολαμβάνω να συζητάω και να κάνω παρέα με τους φίλους μου από το Ρέθυμνο».
Ο κ. Βίλι Τσάνιτς, από τη Γερμανία, έρχεται 15 χρόνια στην πόλη μας και συγκινήθηκε όταν αναφέρθηκε στους Ρεθεμνιώτες φίλους του. «Πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι για μένα. Όλα αυτά τα χρόνια γνώρισα την ανθρωπιά στο Ρέθυμνο, έκανα πραγματικούς και ουσιαστικούς φίλους. Είναι άνθρωποι που γνώρισα εδώ και με έβαλαν στο δικό τους κύκλο με άλλους ντόπιους ανθρώπους κι εγώ πάντα επιστρέφω εδώ, γιατί έχω ανθρώπους που εκτιμώ και με εκτιμούν», ανέφερε.
Ο κ. Gregory από την Κρακοβία της Πολωνίας, έχει επισκεφθεί πέντε φορές την πόλη μας. Ο ίδιος δήλωσε: «Βρίσκω εδώ υπέροχη θάλασσα, ήλιο, καταπληκτική κουζίνα και κυρίως ανθρώπους που χαμογελούν. Αυτή η ατμόσφαιρα μου αρέσει πολύ, μου φτιάχνει τη διάθεση».
Η «επαγγελματίας της χρονιάς»
Εν τω μεταξύ, στην εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού, απονεμήθηκε το βραβείο στον «επαγγελματία της χρονιάς», κάτι που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Ρεθύμνου. Φέτος, το βραβείο απονεμήθηκε στην Μαργαρίτα Σαββάκη, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αναψυκτικά «Αρκάδι», με ενεργή συμμετοχή και παρουσία στα τουριστικά και πολιτιστικά δρώμενα του Ρεθύμνου.
Στη χθεσινή εκδήλωση, εκτός από την Αντιπεριφερειάρχη Μ. Λιονή, παραβρέθηκαν ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Φραγκίσκος Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Μοσχονάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιώργος Μαρκουλάκης, ο αντιδήμαρχος Τάσος Παπαδουράκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Χνάρης, δημοτικοί σύμβουλοι, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου.
Στον αύλειο χώρο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου προσφέρθηκε κέρασμα με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική χάρισε μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά.
 
 
 
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου