Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

Σκι στις Άλπεις και στα Βαλκάνια,


Στις χιονισμένες βουνοπλαγιές των Αλπεων το σκι είναι κάτι περισσότερο από άθλημα και για τους μόνιμους κατοίκους η κουλτούρα του χιονιού είναι εδώ και εκατοντάδες χρόνια τρόπος ζωής.
Σ’ αυτά, λοιπόν, τα κάποτε απομονωμένα χωριά της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Ελβετίας και της Ιταλίας έχουν αναπτυχθεί τα χιονοδρομικά κέντρα που υποδέχονται κάθε χειμώνα όλους εμάς που λατρεύουμε το χιόνι και αγαπάμε το σκι.

Τόσο όμοια αλλά και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, τα χιονοδρομικά των Αλπεων προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες τους. Οι ρομαντικοί θα επισκεφθούν τα όμορφα γύρω χωριά, οι έμπειροι σκιέρ τις δύσκολες πίστες, οι λάτρεις της πολυτέλειας τα κοσμικά θέρετρα, οι οικογένειες θα ψάξουν τις σχολές σκι και τα παιδικά κλαμπ.

Σε όποια κατηγορία ταξιδιώτη κι αν ανήκετε είναι σίγουρο πως κάπου εκεί στις Αλπεις βρίσκεται ένα χιονοδρομικό «κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας».

Αναδημοσιευση Απο Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas