Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Θεραπεία με Χάδι,

Θεραπεία ασθενειών με τα χάδια
Γράφτηκε από την Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά,
Τα χάδια είναι το καλύτερο φάρμακο,
Τα χάδια θεραπεύουν καλύτερα από τα φάρμακα
Οι αγκαλιές μας αρέσουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε καλά για κάποιο λόγο και μας δίνουν ένα ζεστό συναίσθημα στις καρδιές μας.
Η αγκαλιά επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σε τέτοιο βαθμό που είναι ισοδύναμη με την επίδραση πολλών διαφορετικών φαρμάκων που λειτουργούν στο σώμα ταυτόχρονα.


Ακόμα και φαινομενικά ασήμαντες περιπτώσεις διαπροσωπικής επαφής μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις ασθένειές τους αποτελεσματικά.
Τα οφέλη από τα χάδια στην υγεία
1. Μείωση της θνησιμότητας
Οι μελέτες δείχνουν ότι οι ασθενείς αγκαλιάζοντας ακόμη και ένα άψυχο αντικείμενο, όπως ένα αρκουδάκι διώχνουν τους φόβους τους. Η διαπροσωπική επαφή είναι ένας ισχυρός μηχανισμός που τονώνει τη σημασία της ύπαρξής μας.
2. Διέγερση ωκυτοκίνης
Η ωκυτοκίνη είναι ένας νευροδιαβιβαστής που δρα στο μεταιχμιακό σύστημα, στο συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου, και βοηθά στην προώθηση των συναισθημάτων ικανοποίησης, μειώνοντας το άγχος και το στρες. Η ωκυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του τοκετού, για να ξεχάσουν οι γυναίκες τους βασανιστικούς πόνους του τοκετού. Είναι η ορμόνη της αγάπης και της στοργής. Η ωκυτοκίνη έχει παρόμοια επίδραση στους άνδρες, καθιστώντας τους πιο στοργικούς και βοηθά στη διαμόρφωση των σχέσεων και των κοινωνικών δεσμών. Η ωκυτοκίνη, επίσης, αυξάνει την λίμπιντο και τη σεξουαλική απόδοση. Όσο πιο πολλές αγκαλίτσες κάνετε με τον ή την σύντροφό σας τόσο υψηλότερα επίπεδα ωκυτοκίνης υπάρχουν. Η έκκριση ωκυτοκίνης συνδέεται και με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και καρδιακό ρυθμό.
Η ωκυτοκίνη είναι ένα νευροπεπτίδιο, το οποίο προωθεί τα βασικά αισθήματα της αφοσίωσης, της εμπιστοσύνης και της προσκόλλησης. Καθορίζει τα βιολογικά θεμέλια και τη δομή για τη σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Όταν αγκαλιάζουμε κάποιον, ωκυτοκίνη απελευθερώνεται στο σώμα μας από την υπόφυση, η οποία μειώνει και τα επίπεδα της κορτιζόλης μας. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το στρες, την υψηλή πίεση του αίματος, και τις καρδιοπάθειες.
3. Χαμηλώνουν τον καρδιακό ρυθμό
Όταν σας αγκαλιάζει κάποιος μπορεί να ζεστάνει την καρδιά σας, αλλά και να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό σας.
4. Ενισχύουν την ντοπαμίνη
Προβλήματα με το σύστημα ντοπαμίνης, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες. Χαμηλά επίπεδα ντοπαμίνης υπάρχουν στην νευροεκφυλιστική νόσο του Parkinson, καθώς και σε διαταραχές της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη. Η αναβλητικότητα, η αυτοαμφιβολία, και η έλλειψη ενθουσιασμού συνδέονται με χαμηλά επίπεδα της ντοπαμίνης και οι αγκαλιές ρυθμίζουν αυτά τα επίπεδα της ντοπαμίνης. Η ντοπαμίνη είναι υπεύθυνη για να αισθανόμαστε καλά και για να έχουμε κίνητρα. Οι αγκαλίτσες διεγείρουν την απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της ορμόνης της ευχαρίστησης. Η μαγνητική τομογραφία και τομογραφία με εκπομπή ποζιτρονίων αποκαλύπτουν ότι όταν αγκαλιάζεστε ή ακούτε μουσική που σας αρέσει, ο εγκέφαλός σας απελευθερώνει ντοπαμίνη. Οι υποδοχείς της ντοπαμίνης είναι οι περιοχές που δρουν πολλά ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη και η μεθαμφεταμίνη. Η παρουσία ενός συγκεκριμένου είδους υποδοχέων της ντοπαμίνης συνδέεται, επίσης, με την αναζήτηση εργασίας.
5. Διεγείρουν την σεροτονίνη
Η μοναξιά και η κατάθλιψη εμφανίζεται όταν η σεροτονίνη είναι απούσα και αυτός είναι, ίσως, ένας λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι κάνουν συμμορίες. Με τις αγκαλιές απελευθερώνονται ενδορφίνες και σεροτονίνη στα αιμοφόρα αγγεία που προκαλούν ευχαρίστηση, θεραπεύουν τον πόνο και τη θλίψη και μειώνουν τις πιθανότητες καρδιακών προβλημάτων, βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και παρατείνουν τη ζωή. Ακόμη και η αγκαλιά από τα κατοικίδια ζώα έχει μια κατευναστική επίδραση που μειώνει τα επίπεδα του στρες. Με τις συχνές αγκαλιές τα επίπεδα σεροτονίνης ενός ατόμου αυξάνονται και αυτό φτιάχνει τη διάθεση και την ευτυχία.
6. Όταν αγκαλιάζετε, συχνά, τα παιδιά σας, αυτά θα έχουν λιγότερο άγχος ως ενήλικες
Να αγκαλιάζετε κάθε μέρα τα παιδιά σας λίγο. Υπάρχει μεγάλη σύνδεση μεταξύ αφής και της ανακούφισης του στρες, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το άγχος οι ενήλικες εξαρτάται από τη φύση τους και την ανατροφή τους.
7. Εξισορροπούν το νευρικό σύστημα
Οι αγκαλιές εξισορροπούν το νευρικό σύστημα. Το δέρμα περιέχει ένα δίκτυο μικροσκοπικών, κέντρων πίεσης σχήματος αυγού που ονομάζονται σωμάτια Pacini που μπορεί να διεγερθούν κατά την επαφή και τα οποία βρίσκονται σε επαφή με τον εγκέφαλο μέσω του πνευμονογαστρικού νεύρου. Η γαλβανική αντίδραση του δέρματος κάποιου που λαμβάνει και δίνει μια αγκαλιά δείχνει μια αλλαγή στην αγωγιμότητα του δέρματος. Η επίδραση της υγρασίας και της ηλεκτρικής ενέργειας στο δέρμα υποδηλώνει μια πιο ισορροπημένη κατάσταση στο νευρικό σύστημα του παρασυμπαθητικού.
8. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα
Η έρευνα δείχνει ότι οι ορμόνες της αγκαλιάς είναι ανοσορρυθμιστικές. Ο τρόπος που κάποιος αγκαλιάζει προωθεί τη χαλάρωση και βοηθά να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα σας χειρίζεται τόσο τις σωματικές όσο και τις κοινωνικές πιέσεις, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Aναδημοσιευση από www.emedi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου