Κυριακή, 5 Ιουνίου 2016

Oι Παριζιάνοι έτρωγαν μαμούθ,Μεγάλα μαμούθ κυκλοφορούσαν στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Παρίσι. Ενα εξ αυτών εντοπίστηκε από τους αρχαιολόγους,

Θοδωρής Λαΐνας 


Ανακαλύφθηκε σκελετός μαμούθ στην πρωτεύουσα της Γαλλίας. Το είχαν σκοτώσει για το κρέας του,

Παρίσι 
Εχουν βρεθεί πολλά απολιθώματα μαμούθ τον τελευταίο διάστημα. Αυτό που εντοπίστηκε πριν λίγους μήνες στα περίχωρα του Παρισιού κοντά στις όχθες του ποταμού Μάρνη παρουσιάζει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ανασκαφή ολοκληρώθηκε και από αυτή προέκυψε ένας καλοδιατηρημένος σκελετός. Δίπλα στον σκελετό εντοπίστηκαν ευρήματα που υποδηλώνουν ότι το ζώο έπεσε θύμα Νεάντερταλ κυνηγών πριν από περίπου 20 χιλιάδες έτη. Οι αρχαιολόγοι που το ανακάλυψαν εκτιμούν ότι το μαμούθ εξοντώθηκε για το κρέας του. Υπολογίζουν ότι είχε ύψος τριών μέτρων και μεγάλους χαυλιόδοντες ενώ ήταν περίπου 30 ετών όταν έχασε τη ζωή του.


Οι αρχαιολόγοι φέρνουν στο φως τον σκελετό του μαμούθ που εξοντώθηκε για τροφή στην περιοχή του Παρισιού


Aναδημοσιευσα Από Bημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas