Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016

Μέρος της ιστορίας της Νέας Υόρκης η ελληνική κούπα καφέ,

 
 
 
Η Greek Coffee Cup, η πασίγνωστη κούπα καφέ, με τον ελληνικό αμφορέα και τους μαιάνδρους, γνωστή ως «Anthora», κατατάσσεται μεταξύ των πενήντα αντικειμένων, όπως και τα κίτρινα ταξί, που αντιπροσωπεύουν την ιστορία της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους «ΝΥ Τimes».
Η αρχή έγινε το 1960, όταν ο Leslie Buck, επιζών του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας «Sherri cup» του Κονέκτικατ, φιλοτέχνησε ειδικά για την αγορά της Νέας Υόρκης και τους Έλληνες πελάτες του την κούπα αυτή.
Η ζήτηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού ετησίως 500 εκατομμύρια από τις κούπες αυτές γινόντουσαν ανάρπαστες και έγιναν σήμα κατατεθέν για τις ελληνικές ντάινερς (diners), κόφι σοπς (coffee shops) και άλλα καταστήματα.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του εκδότη-διευθυντή του «Εθνικού Κήρυκα», Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος επισημαίνει ότι τα εντυπωσιακά νούμερα των πωλήσεων της ιστορικής, πλέον, κούπας, αποδεικνύουν πώς τόσα και τόσα παιδιά Ελλήνων μεταναστών σπούδασαν, δρόμοι και εκκλησίες χτίστηκαν στην Ελλάδα, αλλά και την προσφορά του Ελληνισμού στην πορεία της φιλόξενης Αμερικής.
Και καταλήγει το σχόλιο:
«Ναι, έχουμε γερές βάσεις, μεγάλη προσφορά, δικαιώματα και υποχρεώσεις στη μεγάλη τούτη χώρα. Και η ιστορία συνεχίζεται...».
 
 
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas