Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ποιο είναι το ακριβότερο κόμικς στον κόσμο,

 
 
Θεωρείται από πολλούς το «Ιερό Δισκοπότηρο» των συλλεκτών κόμικς και πωλήθηκε στα τέλη του 2011 έναντι αστρονομικού ποσού. Πρόκειται για το πρώτο τεύχος του περιοδικού Action Comics της δεκαετίας του 1930, το οποίο αποτελεί ένα μονάχα από τα 20 πιο περιζήτητα συλλεκτικά κομμάτια, τα οποία είχαν ήδη πωληθεί σε δημοπρασίες μέχρι το 2010. Το συγκεκριμένο έφτασε το ποσό των 2.000.000 εκατομμυρίων δολαρίων και κάτι, ενώ άλλα αντίγραφα του ίδιου τεύχους πωλήθηκαν έναντι 1.500.000 εκατομμυρίου δολαρίων και 300.000 δολαρίων αντίστοιχα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι τιμές των προσφορών ανέβηκαν κατακόρυφα, φτάνοντας σε αστρονομικά επίπεδα, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ένα φαινόμενο ενδεικτικό της δίψας των συλλεκτών για τις πρώτες εκείνες εκδόσεις που σημάδεψαν τα παιδικά τους χρόνια. Καθώς δηλώνει ένας συλλέκτης: όταν οι άνθρωποι φτάνουν σε μία ορισμένη ηλικία αποζητούν να επανακτήσουν πολύτιμα κομμάτια της παιδικής τους ηλικίας.
Πέρα, λοιπόν, από το καθαρά οικονομικό κομμάτι, κύριο ρόλο στο εμπόριο σπάνιων κόμικς διαδραματίζει και ο παράγοντας «νοσταλγία». Με το πέρασμα των δεκαετιών, οι νέες γενιές αναγνωστών που μεγάλωσαν διαβάζοντας και λατρεύοντας τα κόμικς επιθυμούν να ανακαλύψουν εκ νέου αυτό που απολάμβαναν στην πρώτη νεότητά τους. Πηγή:iefimerida.gr
 
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου