Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Η Γερμανία γιορτάζει τα 22 χρόνια επανένωσής της,




Εορταστικές εκδηλώσεις στο Μόναχο για την ημέρα γερμανικής ενότητας,




Την ημέρα γερμανικής ενότητας τιμούν οι κάτοικοι της Γερμανίας, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να επικεντρώνονται φέτος στο Μόναχο. Οπως κάθε χρόνο, οι Γερμανοί κάνουν έναν απολογισμό του εδάφους που έχει καλυφθεί στη σύγκλιση των πρώην ανατολικών κρατιδίων με τα δυτικά και τις αποκλίσεις που ακόμη παραμένουν.

Ενδεικτικά, η Deutsche Welle επισημαίνει πως το χάσμα έχει αρχίσει ξανά να γίνεται αισθητό μετά την οικονομία των πρώην ανατολικών κρατιδίων να μειώνεται κατά 2% και να φτάνει στο 71% του μέσου όρου των δυτικών κρατών, την στιγμή που η αγορά εργασίας παραμένει πιο ελκυστική για τους νέους στα δυτικά κρατίδια.

Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος να μην γιορτάζει η χώρα τη λύση του λεγόμενου γερμανικού ζητήματος, που πέρασε μία για πάντα στην ιστορία με την πλήρη επανένωση Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας στις 3 Οκτωβρίου του 1990, έναν χρόνο μετά την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι φέτος το Μόναχο, καθώς η Ημέρα Γερμανικής Ενότητας -η μοναδική εθνική γιορτή της Γερμανίας- γιορτάζεται κάθε χρόνο στο κρατίδιο που προεδρεύει της Ανω Βουλής (εν προκειμένω η Βαυαρία).

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με Οικουμενική θεία λειτουργία, την οποία θα παρακολουθήσουν ο Γερμανός πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ και η Γερμανίδα καγκελάριος και η κεντρική τελετή γίνεται αργότερα στην Οπερα.




Αναδημοσιευσα Από Βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου