Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ελεγμένη Κρητική Κουζίνα στα ξενοδοχεία της Grecotel,


ΦΑΡΜΑ AGRECO,
Μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στις παιδικές γευστικές σας αναμνήσεις!
Η Agreco συμμετείχε στην βιωματική εμπειρία της Γιορτής Κρητικής Διατροφής με χρήση βιολογικών προϊόντων σαν πιστοποιημένο εστιατόριο της Bio Hellas
Η Agreco, που έχει βραβευθεί σαν το «Καλύτερο Βιολογικό Εστιατόριο στον Κόσμο» από το περιοδικό Vanity Fair, παρουσίασε το πιο αντιπροσωπευτικό πιάτο της επιστημονικά καταξιωμένης «Κρητικής Διατροφής», το ΝΤΑΚΟ.
Βιολογικό κριθαρένιο παξιμάδι, βιολογικό ελαιόλαδο Agreco, βιολογική ντομάτα παραγωγής του κτήματος και βιολογική ρίγανη Agreco συνθέτουν το πιο γρήγορο, το πιο οικονομικό και το πιο υγιεινό γεύμα του κόσμου!!! που για τους καλοκαιρινούς μήνες με τους έντονους ρυθμούς όλων των εμπλεκομένων με το τουρισμό, και όχι μόνο, αποτελεί ένα «πλήρες» γεύμα.
Ιδανικό ακόμα και για παιδιά, που μπορούν να το ετοιμάσουν μόνα τους, αντί ενός «ανθυγιεινού» πρόχειρου φαγητού.
Γι’ αυτό η Agreco έχει επιλέξει το ΝΤΑΚΟ για την βιωματική εμπειρία των παιδιών σαν ΜΑΘΗΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ στα πρότυπα της Κρητικής Διατροφής ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.
Είστε έτοιμοι για την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία; Καλωσορίσατε σ’ ένα μοναδικό παραδοσιακό αγρόκτημα, βγαλμένο θαρρείς από τα παραμύθια της γιαγιάς, σε μια ονειρική τοποθεσία κοντά στο Ρέθυμνο και γευτείτε τα βιολογικά προϊόντα παραγωγής του κτήματος...
Στο κτήμα των 40 στρεμμάτων που ανήκει στον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη, αναβιώνουν με μοναδικό τρόπο παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας χωρίς τη χρήση χημικών και μέθοδοι παραγωγής τυπικών Κρητικών προϊόντων, με τα οποία προμηθεύει τα ξενοδοχεία της Grecotel.
Τα κτίσματα, χαρακτηριστικά της Κρητικής και βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής του 17ου αιώνα περιλαμβάνουν μοναδικά τοιχογραφημένο εκκλησάκι, νερόμυλο, παλιό ελαιοτριβείο, τυροκομείο, εργαστήρια και παραδοσιακούς ξενώνες. Στο κτήμα θα βρείτε αλώνι, ξυλόφουρνο, πατητήρι, ρακοκάζανο, οινοποιείο με επισκέψιμη κάβα. Έκπληξη ο μίνι-ζωολογικός κήπος!
Ελάτε στο κτήμα, για να ζωντανέψουν οι μνήμες σας απ’ το χωριό των παιδικών σας χρόνων!
Θα αγροτέψουμε, θα ψήσουμε ψωμί, θα μαζέψουμε ολόφρεσκα λαχανικά και θα φτιάξουμε πιτάκια.
Όλα αυτά θα τα απολαύσουμε στο γεύμα που θα ακολουθήσει κάτω απ’ τη σκιά της πέργκολας με θέα τους ελαιώνες που τρέχουν ως το πέλαγος!
Οι μικροί σας μπόμπιρες θα ενθουσιαστούν με το μίνι ζωολογικό κήπο, θα εκπαιδευτούν και θα διασκεδάσουν μέσα στην υπέροχη Κρητική φύση!
(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα της φάρμας για τη βιωματική δραστηριότητα ενηλίκων «Γίνε αγρότης για μία μέρα» και για την βιωματική δραστηριότητα των παιδιών 6-12 ετών «Νεαροί αγρότες»).
Οι Κρητικοί πάντα ψάχνουν μια δικαιολογία για να γιορτάσουν και γλεντούν ομαδικά σε πανηγύρια, μεγάλες γιορτές, γάμους και βαφτίσεις.
Μέσα από τις αγροτικές εργασίες όπως κούρεμα προβάτων, θερισμός-αλώνισμα, γιορτή τρύγου, πάτημα σταφυλιών, παρασκευή κρασιού, γιορτή ρακής, διασκεδάζουν εκφράζοντας την αγάπη τους για τη φύση και κάθε εποχιακή, γεωργική εργασία αποτελεί σπουδαίο γεγονός και συνοδεύεται από πλούσιο τραπέζι και μεγάλο γλέντι με τραγούδια.
(Συμβουλευτείτε το πρόγραμμα της φάρμας για αυτή τη θεματική δραστηριότητα που γίνεται συνήθως κάθε 2η Κυριακή).
Το βράδυ, μετά την ξενάγηση στην φάρμα, θα απολαύσετε μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία με μπαλκόνι το Κρητικό πέλαγος στην Ταβέρνα του κτήματος, βραβευμένη σαν το «Καλύτερο Βιολογικό Εστιατόριο στον Κόσμο», από το περιοδικό Vanity Fair.
Γευτείτε μια ατέλειωτη ποικιλία πιάτων εποχής από ολόφρεσκα προϊόντα παραγωγής του κτήματος και παραδοσιακές συνταγές από την περίφημη Κρητική κουζίνα.
Στο «Παντοπωλείο» ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί προϊόντα που παράγονται και τυποποιούνται στο κτήμα όπως βιολογικό ελαιόλαδο, το καλύτερο θυμαρίσιο μέλι της Κρήτης, τσικουδιά, ποικιλιακές τσικουδιές, βιολογικό κρασί, ελιές, τουρσιά, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, βιολογικά βότανα και ροφήματα του βουνού. Με το διακριτικό εμπορικό τίτλο «προϊόντα Agreco» τα προϊόντα του κτήματος έχουν γίνει ευρέως γνωστά στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια.
Το κτήμα είναι ιδανικός χώρος και για προσωπικές εκδηλώσεις όπως γάμοι ή βαφτίσεις, αλλά και κάθε είδους άλλη επαγγελματική εκδήλωση.
Η φάρμα λειτουργεί από Μάιο έως Οκτώβριο καθημερινά από τις 11:00-20:00.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 28310 72761 / 6947-275807.
e-mail: info@agreco.gr / www.grecotel.com

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου