Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ο Γιώργος Ξυλούρης βλέπει το εξαιρετικό ελαιόλαδο του να ταξιδεύει παντού..


Έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ πετυχημένη επιχείρηση, ο κ. Γιώργος Ξυλούρης αποτελεί πλέον ένα πολύτιμο στέλεχος μιας πρότυπης ελληνικής επιχείρησης που εμπορεύεται, το Κρητικό λάδι, ένα αγαθό ταυτισμένο με τον ελληνικό τρόπο ζωής.
Τα τελευταία χρόνια η αγορά του κρητικού λαδιού καταφέρνει μεν να εμφανίζει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα αλλά παράλληλα δεν διαφαίνονται κάποια ιδιαίτερα σημάδια ανάκαμψης και περαιτέρω ανάπτυξης.
Το Κρητικό λάδι εξάγεται στο εξωτερικό σε ελάχιστες κατ΄αναλογία με την παραγωγή ποσότητες.
Οι ενώσεις και οι συνεταιρισμοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο ανταγωνιστικό περιβάλλον των διεθνών αγορών, με αποτέλεσμα είτε να μένουν αδιάθετες μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου, είτε να καθίσταται τελικά εφικτή η πώληση μέρους της παραγωγής το οποίο όμως σπάνια ικανοποιεί το συνολικό κόστος παραγωγής.
Οι συνθήκες αυτές για τους εγχώριους παραγωγούς κι εμπόρους είναι κάτι παραπάνω από δυσμενείς. Ο Γιώργος Ξυλούρης όμως, ένας νέος επιχειρηματίας, με καταγωγή απ” τα Ανώγεια καταφέρνει να ξεπερνάει αυτές τις δυσκολίες.
Ίδρυσε πριν 6 χρόνια μια πρότυπη μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου η οποία βρίσκεται στο μέσω του τεράστιου ελαιώνα του Προφήτη Ηλία, με στόχο την καταξίωση.
Αυτό που ήθελε να κάνει και το πέτυχε είναι το λάδι να πηγαίνει κατευθείαν στην πόρτα του καταναλωτή. Το τελευταίο διάστημα έχοντας διευρύνει το πεδίο της επιχείρησης ξεκίνησε την παράδοση κρητικού λαδιού αλλά και άλλων προϊόντων (παξιμάδια, σπιτικά ζυμαρικά, μέλι κ.α.) κατ” οίκον, χωρίς μεσάζοντες.
Ο καταναλωτής παραγγέλνει τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ από το σπίτι του το κρητικό παρθένο ελαιόλαδο και το παραλαμβάνει στο σπίτι του απαλλαγμένος από μεσάζοντες και τυχόν άλλες προσμίξεις στο προϊόν.

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου