Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Οι 10 από τις καλύτερες παραλίες για διακοπές στην Ελλάδα,

Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μία πανέμορφη και προικισμένη χώρα, την Ελλάδα, με το καλοκαίρι να έχουμε εκατοντάδες ακρογιαλιές για να κάνουμε το μπάνιο μας προκειμένου να δροσιστούμε.  
Ηλιόλουστες παραλίες, τιρκουάζ νερά, αμέτρητα νησιά είναι τα συστατικά της Ελλάδας που την κάνουν έναν από τους καλύτερους προορισμούς.
Και ένα είναι  το σίγουρο δεν είναι μόνο αυτές που ακολουθούν οι δέκα «καλύτερες» παραλίες της Ελλάδας, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που σε προκαλούν να βουτήξεις χωρίς δεύτερη σκέψη στα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά τους.
Ταξιδέψτε μαζί μας στα ποιο όμορφα μέρη της Ελλάδας.
1. Ναυάγιο, Ζάκυνθος:
 
Το υπέροχο γαλαζοπράσινο της θάλασσας θα σας μαγέψει. Ίσως η πιο πολυδιαφημισμένη ελληνική παραλία βρίσκεται στη κατάλευκη αμμουδερή παραλία της Ζακύνθου. Προσβάσιμη μόνο από θάλασσα με βάρκες, καραβάκια, καΐκια και ταχύπλοα που ξεκινούν από κάθε σημείο του νησιού καθώς είναι ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του.
Πήρε το όνομα της από ένα ναυάγιο που συνέβη το 1982.

 
 
2. Σαρακήνικο, Μήλος:
 
Αν η Σελήνη είχε παραλία, τότε σίγουρα θα έμοιαζε με το Σαρακήνικο της Μήλου! Εκπληκτική άσπρη παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού, τεράστιοι, ολόλευκοι βράχοι, λαξευμένοι από την αλμύρα της θάλασσας και ορμητικά νερά που σκάνε με δύναμη στα βράχια, σας μεταφέρουν νοερά σε σεληνιακό τοπίο. Είναι από τα πιο διάσημα σημεία του νησιού.

 
 
3. Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη:
 
Πάρτε φωτογραφική μηχανή και ετοιμαστείτε, αυτά τα τοπία δεν τα συναντάτε κάθε μέρα... Αν και στην Σαντορίνη υπάρχουν πολλά παρόμοια, τοπίο σαν την Κόκκινη παραλία δεν θα δείτε άλλο.
Σκούρα μπλε νερά και το βουνό από πάνω κατακόκκινο και μαύρο (λόγω του ηφαιστείου) συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Ο ενδιαφέρον και ιδιαίτερος αυτός μορφολογικός χαρακτήρας καθιστούν την Κόκκινη Παραλία μια από τις πιο σαγηνευτικές και συναρπαστικές παραλίες στον κόσμο. Θα την βρείτε στο νοτιότερο τμήμα του νησιού. Μια υπέροχη ηφαιστειακή παλέτα χρωμάτων που σε συνδυασμό με τα νερά δημιουργούν ένα υπέροχο μοναδικό τοπίο. Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι το μαγιό σας καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων λερώνει από την ηφαιστειακή σκόνη. Αξίζει όμως, δίχως αμφιβολία.

 
 
4. Η παραλία του Πρέβελη, Ρέθυμνο:
 
Η παραλία “Λίμνη” του Πρέβελη βρίσκεται στα νότια παράλια του Ρεθύμνου, περίπου 40 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ρεθύμνου. Ακολουθείτε το δρόμο για Πλακιά και λίγο μετά τα Λευκόγεια, ακολουθάτε την ταμπέλα προς Λίμνη Πρέβελη.
Πρόκειται για μια μοναδική αμμουδερή παραλία, πανέμορφη, με ένα μικρό δάσος από φοίνικες που την κάνουν να μοιάζει εξωτική. Στο σημείο αυτό, στην παραλία, βρίσκονται και οι εκβολές του ποταμού Κουρταλιώτη, ο οποίος έχει αρκετό νερό, ακόμα και το καλοκαίρι. Σχηματίζει μια μικρή λιμνοθάλασσα πριν χυθεί στη θάλασσα. Έτσι ο επισκέπτης που θα διαλέξει αυτήν την παραλία για μπάνιο, έχει την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσει είτε στα αλμυρά νερά της θάλασσας, είτε στα γλυκά της λιμνοθάλασσας και του ποταμού!

 
 
5. Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα:
 
Το νησί είναι ιδανικό και προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό για ταξίδια αναψυχής, είναι το μοναδικό νησί στην Ελλάδα που συνδέεται οδικώς με τη στεριά και στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πλοίο ή κρουαζιερόπλοιο για να απολαύσει κανείς τα πλεονεκτήματα των διακοπών στο νησί.
Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται στα ΝΔ του νησιού. Η παραλία είναι αμμώδης, τα νερά είναι βαθιά, φτάνοντας πολλά μέτρα βάθος μέσα στον όρμο, ενώ έξω από τα ακρωτήρια φτάνουνε τα 350 μ. βάθος. Η παραλία έγινε γνωστή στα μέσα της δεκαετίας του 1990, ύστερα από τη δημιουργία σύγχρονου οδικού δικτύου. Έχει καταταχτεί στις έξι κορυφαίες παραλίες της Μεσογείου.

 
 
6. Παραλία Αγ. Δημητρίου, Αλόννησος:
 
Αν και διατηρεί χαμηλούς τόνους αφήνοντας τον τουριστικό ανταγωνισμό στους κοσμικούς γειτόνους της, κερδίζει ολοένα και περισσότερους επιστήθιους και εκλεκτούς φίλους. Κιβωτός μιας αλώβητης φύσης είναι ακόμα η Αλόννησος, ένα νησί εναλλακτικό, αλλιώτικο από τα άλλα...
Από κάθε γωνιά του αποκαλύπτεται μια διαφορετική οπτική γωνιά του πελάγους, του νησιού και του οικισμού που απλώνεται χαμηλότερα. Παντού υπάρχουν παλιοί ανεμόμυλοι, ξεχασμένα αλώνια, γειτονιές που βιώνουν με δυνατό τρόπο το πέρασμα του χρόνου.
Η παραλία του Αγ. Δημητρίου βρίσκετε στα βορειοανατολικά του νησιού. Φαρδιά παραλία με λευκά βότσαλα βόρεια της Στενής Βάλας. Είναι από τα ομορφότερα και πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού, ιδανικά για οικογενειακές διακοπές.

 
 
7. Άγιος Γεώργιος Δυσάλωνας, Σύμη:
 
Αποτελεί την πιο εντυπωσιακή παραλία του νησιού λόγω του κάθετου βράχου που βρίσκεται στην τοποθεσία.
Πολλοί θεωρούν αυτή την παραλία σαν την καλύτερη της Σύμης και μια από τις πιο εντυπωσιακές του κόσμου. Ο κάθετος βράχος των 300 μέτρων που ορθώνεται πίσω από αυτή την παραλία, δημιουργεί ένα φανταστικό τοπίο για τους επισκέπτες. Ο Δυσάλωνας είναι προσβάσιμος μόνο από τη θάλασσα και δεν διαθέτει ταβέρνες ή άλλες ευκολίες. Έτσι, χρειάζεται να πάτε εκεί προετοιμασμένοι, έχοντας μαζί σας νερό και όλα τα απαραίτητα.

 
 
8. Μυρτιές, Κάλυμνος:
 
Ο οικισμός Μυρτιές βρίσκεται στη δυτική μεριά της Καλύμνου, σε απόσταση 9 χλμ από την Πόθια. Άρχισε να αναπτύσσεται τουριστικά μετά τη δεκαετία του '80. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που πήρε την ονομασία του από τις άφθονες μυρτιές της περιοχής.
Η όμορφη παραλία, μέσα στον οικισμό, έχει μήκος περίπου 700 μέτρων και είναι βοτσαλωτή. Τα νερά της είναι σχετικά ρηχά. Ακριβώς απέναντι φαίνεται η Τέλενδος. Υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια στην περιοχή. Στις Μυρτιές, το βότσαλο είναι αυτό που κυριαρχεί κατά μήκος της ακρογιαλιάς. Θεωρείται μια από τις ωραιότερες της Καλύμνου και σας προσκαλεί να την γευτείτε.

 
 
9. Κόλπος Αγίου Παύλου, Λίνδος:

Η Λίνδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις οικογένειες. Εκτός από τη φυσική ομορφιά της, η περίφημη παραλία της Λίνδου προσφέρει όλες τις συνήθεις εγκαταστάσεις στην παραλία, δεκάδες ξαπλώστρες, μια σειρά από θαλάσσια σπορ, καθώς και ταβέρνες. Μια βόλτα από εδώ θα σας οδηγήσει στο κόλπο του Αγίου Παύλου με μια μικρή παραλία και ένα μικρό παρεκκλήσι. Το λευκό εκκλησάκι είναι αφιερωμένο στον απόστολο Παύλο, που ήρθε εδώ το 43 μ.Χ. για να κηρύξει τον Χριστιανισμό στο νησί.
Έχει έκταση 179 τ. χλμ. Προήλθε από τη συνένωση των κοινοτήτων Λίνδου, Λάρδου, Πυλώνας, Λαέρμων και Καλάθου. Προς Βορρά συνορεύει με τη Δημοτική Ενότητα  Αρχαγγέλου, προς νότο με τη Δημοτική Ενότητα Νότιας Ρόδου προς Δυσμάς με τη Δημοτική Ενότητα Ατταβύρου και τη Δημοτική Ενότητα  Καμείρου και προς Ανατολάς με τη θάλασσα.

 
 
 
 
10. Παραλία Παράδεισος, Κως:
 
Η παραλία Παράδεισος είναι από τις διασημότερες παραλίες της Κω και βρίσκεται περίπου 7χλμ. πριν την Κέφαλο. Μια παραλία πραγματικός παράδεισος (έτσι πήρε και το όνομά της άλλωστε) με ψιλή λευκή άμμο και κρυστάλλινα καθαρά νερά. Μια πολύ καλά οργανωμένη τουριστικά παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες, κέντρα θαλάσσιων σπορ και εστιατόρια με φρέσκο ψάρι, ελληνική και διεθνή κουζίνα.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου