Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Ντοκιμαντέρ Ευγενίδιου για τον Γαλιλαίο,


Γαλιλαίος τώρα και σε ντοκιμαντέρ,
Το Ίδρυμα Ευγενίδου παρουσιάζει μία καινούρια παραγωγή πάνω στη ζωή και το έργο του μεγάλου ιταλού επιστήμονα.
Στιγμές από τη ζωή και το έργο ενός σπουδαίου διανοητή, του ιταλού αστρονόμου, φιλόσοφου και φυσικού Γαλιλαίου, παρουσιάζει το νέο ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από την επιστημονική ομάδα ΔΕΕΤ του Ιδρύματος Ευγενίδου. Η σκέψη του Γαλιλαίου, η αφετηρία της σύγχρονης επιστήμης, ξετυλίγεται μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει άγνωστες πτυχές του 17ου αιώνα, αποκαλύπτει τη διανοητική δραστηριότητα της εποχής με άμεσο και σύγχρονο τρόπο, ενώ παράλληλα δραματοποιεί σημαντικές στιγμές της ζωής του επιστήμονα, όπως τις διαμάχες, τις πολιτικές συμμαχίες, τα επιτεύγματα και φυσικά τη δίκη και καταδίκη του, τελικά, από την Ιερά Εξέταση. Συγγραφέας του κειμένου και αφηγητής του ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης» είναι ο Δημήτρης Πετάκος, υποψήφιος διδάκτωρ Ιστορίας της Επιστήμης, ο σκηνοθέτης και ιστορικός της επιστήμης Πάνος Ανέστης υπογράφει τη σκηνοθεσία του, ενώ τον ρόλο του Γαλιλαίου ερμηνεύει ο Αντώνης Βλησίδης, τον Καρδινάλιο ο Νίκος Μπουρνιάς και τον γραμματέα της Ιεράς Εξέτασης ο Μιχάλης Ταμπούκας. Παράλληλα με το ντοκιμαντέρ, έχει δημιουργηθεί και ένα αντίστοιχο ηλεκτρονικό βιβλίο (σε μορφή e-book και i-book), στο οποίο παρουσιάζεται εκτενώς το έργο του Γαλιλαίου και η εποχή του.
Το ντοκιμαντέρ αυτό μπορείτε να το παρακολουθήσετε ελεύθερα στο διαδίκτυο (σας το παραθέτουμε επάνω), καθώς επίσης μπορείτε να βρείτε και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό εδώ. Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του υλικού υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου ή δια τηλεφώνου στο 210 9469681, 210 9469640.

Πατήστε το λινκ Δείτε,Αναδημοσιευσα Από tospirto.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas