Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2017

Για μυϊκή δύναμη, τη νευρολογική λειτουργία αλλά και την υγεία της καρδιάς,

Το κάλιο είναι ένα πολύτιμο θρεπτικό συστατικό που παίζει σημαντικότατο ρόλο στη μυϊκή δύναμη, τη νευρολογική λειτουργία αλλά και την υγεία της καρδιάς.Οι ειδικοί συνιστούν να λαμβάνουμε καθημερινά περίπου 4.700 mg καλίου. Όταν δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες καλίου στο σώμα, εκδηλώνονται συμπτώματα όπως η κόπωση, οι κράμπες και η ζαλάδα.


Μπανάνα ,Μια μέτρια περιέχει περίπου 420 mg καλίου. Εάν όμως δε σας αρέσουν οι μπανάνες, υπάρχουν εναλλακτικές διατροφικές πηγές για να πάρετε το πολύτιμο θρεπτικό συστατικό.

Γλυκοπατάτα, Μια μέτρια περιέχει περίπου 540 mg καλίου. Δοκιμάστε τη ψητή, βραστή ή σε πουρέ ως συνοδευτικό.

Αβοκάντο, Μόλις μισό αβοκάντο περιέχει 480 mg καλίου.

Λευκά φασόλια, Μόλις μισή κούπα λευκά φασόλια μας δίνει 500 mg του πολύτιμου μεταλλικού στοιχείου.

 Γιαούρτι, Είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Ανάλογα με τη μάρκα που θα επιλέξουμε, μια μερίδα 250 γραμμαρίων μπορεί να περιέχει έως και 600 mg καλίου.Αναδημοσιευσα Από Onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas