Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τηλεπικοινωνίες από τη Μινωική εποχή,

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΤΕ
«Τηλεπικοινωνίες από τη Μινωική εποχή στον 20ο αιώνα»,
Την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών είχαν μαθητές από σχολεία όλης της Κρήτης κατά τη διάρκεια της έκθεσης «Τηλεπικοινωνίες από τη Μινωική εποχή στον 20ο αιώνα», μία σημαντική συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών φορέων της πόλης του Ηρακλείου Κρήτης και της Τεχνικής Περιφέρειας Κρήτης και Νήσων του ΟΤΕ, υπό την αιγίδα του Δήμου.
24/04/2013
Στην έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική Αγίου Μάρκου, παρουσιάστηκαν σημαντικά εκθέματα που μεταφέρθηκαν ειδικά για αυτό το σκοπό από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ στην Αθήνα. Πληροφοριακό υλικό, σειρά ενημερωτικών banners και το διαδραστικό τεχνολογικό πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου με τίτλο: «Αρμονίας Σύζευξις…» ξεδίπλωσαν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Δίνοντας έμφαση στη Μινωική εποχή, ο Ηρακλειώτης αρχαιολόγος, κ. Νίκος Παναγιωτάκης, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της έκθεσης την απεικόνιση του δικτύου φρυκτωριών της γεωγραφικής ενότητας Πεδιάδας, καθώς και τρισδιάστατη αναπαράσταση του τρόπου αποστολής και λήψης μηνύματος μέσω των φρυκτωριών.
Την έκθεση επισκέφτηκαν συνολικά 4.000 άτομα, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 2.600 μαθητές 45 σχολείων από όλη την Κρήτη. Με στόχο να δουν την έκθεση όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, ο ΟΤΕ σχεδίασε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα φιλοξενίας για τρία σχολεία από απομακρυσμένες περιοχές τις Κρήτης: το 1ο Γυμνάσιο Κράνας, Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, το 5ο Γυμνάσιο Χανίων και το Γενικό Λύκειο Γουβών, Χερσονήσου.
Ο Όμιλος ΟΤΕ στηρίζει διαχρονικά την ελληνική περιφέρεια, μέσα από πολιτιστικές, κοινωνικές και αθλητικές δράσεις, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία.
Ενδεικτικά, κάποιες από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες είναι ο θεσμός των Υποτροφιών ΟΤΕ-COSMOTΕ, το πρόγραμμα επαναδιάθεσης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε σχολεία, καθώς και το πρόγραμμα «Πλοήγηση στον Κόσμο», με το οποίο δίνεται δωρεάν ασύρματο internet και ηλεκτρονικός εξοπλισμός σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών της χώρας.
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου