Τρίτη 3 Μαΐου 2016

«Η μουσικοθεραπεία στον ανθρώπινο οργανισμό»,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ κατ-ART-ι ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΟΦΨΥ
Ο Σύλλογος καλλιτεχνών «κατ-ART-ι» κι ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την ψυχική Υγεία (ΣΟΦΨΥ) διοργανώνουν την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στις 17.30, εκδήλωση με θέμα «Μουσικοθεραπεία-Βιωματική Παρουσίαση»: Πώς επιδρούν ευεργετικά η μουσικοθεραπεία και η ηχοθεραπεία στον ανθρώπινο οργανισμό. Εφαρμογές τους στον σύγχρονο άνθρωπο.
12/01/2013
Θεωρητική και βιωματική παρουσίαση διάφορων μοντέλων, οπτικοακουστικό υλικό, προτάσεις και ιδέες.
Εισηγητές της εκδήλωσης με σειρά παρουσίασης θα είναι οι: Ιωάννα Ετμεκτζόγλου, μουσικοθεραπεύτρια και επίκουρος καθηγήτρια στη Μουσική Ψυχολογία, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Λένα Μουραφέτη, καθηγήτρια Εθνικού Ωδείου και ηχοθεραπεύτρια.
Η Ιωάννα Ετμεκτζόγλου είναι μουσικοθεραπεύτρια και επίκουρος καθηγήτρια Μουσικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τον Οκτώβριο 2012- Ιανουάριο 2013 στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Εργαστήριο Μουσικής Πληροφορικής του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής, Τ.Ε.Ι Ρεθύμνου, πραγματοποιεί σειρά διαλέξεων σε θέματα μουσικοθεραπείας και ακουστικής οικολογίας.
Η Λένα Μουραφέτη διετέλεσε καθηγήτρια πιάνου, αρμονίου, ακορντεόν και θεωρητικών μαθημάτων για πάνω από 20 χρόνια στα Εθνικά Ωδεία Καλλιθέας και Πειραιά. Παράλληλα ολοκλήρωσε στη σχολή Μωραΐτη τον κύκλο σπουδών Orff και Dalcroze καθώς και τα σεμινάρια μουσικοθεραπείας με την Ann Bohmig, όπως επίσης και την εκμάθηση κρουστών με τον Νίκο Τουλιάτο και την ομάδα «Ηχόδραση». Μετά από μεγάλη έρευνα κατέληξε να ενώσει τις γνώσεις της πάνω στη μουσική και να τις ταιριάξει αντάξια με τη θεραπευτική της δύναμη. Έτσι ξεκινάει το ταξίδι στην Ηχοθεραπεία, δίνοντας μία άλλη διάσταση στις ιδιότητες του ήχου σαν ενεργειακή θεραπεία πλέον. Οδηγοί και βοηθοί σε αυτή τη διαδρομή στάθηκαν η Ιωάννα Μπράτη (Crystal Master Teacher), ο Νίκος Αβραμίδης (Ηχομασάζ κατά Peter Hess), ο Don Conreaux (Master Gong Teacher), ο Peter Goldman (Healing Tuning Forks) και πολλοί άλλοι.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Κονδυλάκη 8-10 (είσοδος ελεύθερη).

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου