Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

«Η αλχημεία της διατροφής μέσω των αρχών της ροηκότητας»,




ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε. ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΟΝ ΧΑΡΟΥΠΟΜΥΛΟ ΠΑΝΟΡΜΟΥ,
Στον Χαρουπόμυλο, θα δοθεί διάλεξη με θέμα: «Η αλχημεία της διατροφής, μέσω των αρχών της ροηκότητας» από τον Ευθύμη Λαζάρου, το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 19:00.
01/03/2013
Ο Ευθύμης Λαζάρου είναι ND, DO, BsC(hOns) Ost.Med οστεοπαθητικός φυσικοπαθητικός και σωματικός ψυχοθεραπευτής. Έχει διδάξει βιοχημεία, διατροφή, εφαρμοσμένες μεθόδους φυσικής θεραπευτικής και οστεοπαθητικής στο BCOM (Un. Westminster) και έχει διατελέσει επιμελητής της πανεπιστημιακής κλινικής του BCOM.
Έχει μελετήσει πολλές παραδόσεις και πρακτικές αρχαίων πολιτισμών. Διδάσκει σε διάφορα μέρη στον κόσμο και η βασική αρχή της δουλειάς του είναι η ενότητα του ψυχοδιανοητικού, σωματικού και πνευματικού εαυτού και η δυνατότητα της αυθεντικής έκφρασης του κάθε ατόμου (ροηκότητα).
Στη διάλεξή του θα προσπαθήσει να προσεγγίσει το πως οι ανθρώπινες σχέσεις, η εργασία, η πνευματικότητα, η ρήση του σώματος και η κίνησή του, ανάμεσα σε άλλα, είναι απαραίτητα συστατικά μιας ισορροπημένης «διατροφής». Πώς οι διαφορετικές τροφές, γεύσεις, συστατικά αλληλεπιδρούν και δημιουργούν την πραγματικότητά του καθένα μας. Ξεκαθαρίζει τη διαφορά μεταξύ Διατροφικών Ιδεολογιών και της αυθεντικής ανάγκης του καθένα μας για τροφή. Μπορεί να αποκωδικοποιήσει τις διατροφικές εμμονές ώστε να γνωρίσουμε τι σημαίνουν οι «εξαρτήσεις» για τον καθένα μας και το πως μπορεί να καλύψουμε τις ουσιαστικές ανάγκες μας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Τα πάντα είναι τροφή. Ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεσαι, παίρνεις πληροφορίες και «ολοκληρώνεσαι» φυσικά, συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά. Και η πείνα/ανάγκη δεν είναι μόνο για ψωμί, τυρί και λάδι, αλλά είναι και ανάγκη για χαμόγελα, σχέσεις αγάπης, ξεκούραση, παιχνίδι, τέχνη, ήχο, χρώμα, γεύση, μυρωδιά, πνευματικότητα, τελετουργία, έκφραση, χαρά, δημιουργικότητα, ομορφιά και πολλά, πολλά άλλα. Η «Αλχημεία της Διατροφής» είναι μια πλήρης Ψυχοσωματική προσέγγιση στη Διατροφή και την Ευεξία σε όλα τα επίπεδα της Ύπαρξης».
Tη διάλεξη διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία Πανόρμου «Επιμενίδης».

Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου