Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Το Νερό Ο γιατρός σου,

Ο θεραπευτικός μηχανισμός του νερού,
Τα ιαματικά λουτρά ωφελούν τους ασθενείς με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Κάποιοι θεραπευτικοί μηχανισμοί είναι φανεροί, ενώ άλλοι είναι αφανείς ή ακόμα και υποθετικοί.
Ο ορθοπεδικός Νίκος Κράλλης λέει στο «Εθνος Υγεία» ότι «η εφαρμογή των ιαματικών νερών στο ανθρώπινο σώμα, η κίνηση και η κινησιοθεραπεία μέσα σε αυτό, η θερμότητα που αποδίδει το νερό στους ιστούς, η εφαρμογή ιαματικής λάσπης, και η δράση των μεταλλικών στοιχείων στους ιστούς, όλα συντελούν στην ανάπτυξη των θεραπευτικών μηχανισμών και σε ένα ευεργετικό τελικό αποτέλεσμα. Το θερμικό ερέθισμα των ιστών υπάρχει σε νερά με θερμοκρασίες πάνω από 34οCc. Η θερμότητα που αποδίδουν τα ιαματικά νερά στους ιστούς των μυών, αυξάνουν την τοπική αιματική ροή χαλαρώνουν το μυϊκό σπασμό, μειώνουν τους ερεθιστικούς παράγοντες που συσσωρεύονται από τον μυϊκό σπασμό, και προκαλούν τελικά μυοχάλαση και αναλγησία. Οι μύες που πάσχουν επανέρχονται στη φυσική τους ελαστικότητα και λειτουργικότητα».
Ολόκληρο το άρθρο στο ένθετο «ΕΘΝΟΣ - ΥΓΕΙΑ»
Πώς λειτουργούν ευεργετικά στην υγεία τα ιαματικά λουτρά και για ποιες παθήσεις είναι χρήσιμα
Οδηγός: Τα χαρακτηριστικά των ιαματικών πηγών σε όλη την Ελλάδα

Αναδημοσιευσα Απο Εθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas