Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η Υπογεννητικότητα παρελθόν χάρη σε Έλληνες επιστήμονες,

 
Έλληνες γιατροί νίκησαν την υπογονιμότητα,
Η «χρυσή» ομάδα του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» ανακάλυψε επαναστατικό διαιτολόγιο, το οποίο ουσιαστικά μιμείται ένα φαρμακευτικό γαλάκτωμα λίπους που χορηγείται με σημαντικά αποτελέσματα σε ασθενείς στην Αμερική.
Τα ΝΚ κύτταρα, των οποίων τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις «Natural Killer cells» ή αλλιώς φονικά φυσικά κύτταρα, ουσιαστικά συμβάλουν στην άμυνα του οργανισμού και βοηθούν τους ασθενείς να ανταποκριθούν σε ιώσεις (σκοτώνοντας τους ιούς) ή και σε περιπτώσεις καρκίνου (καταστρέφοντας τα καρκινικά κύτταρα).
Αν και η έρευνα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, έχει εφαρμοστεί ήδη στη χώρα μας, με τα πρώτα δείγματα να είναι ενθαρρυντικά για την ομάδα των Ελλήνων πρωτοπόρων και τις υποψήφιες μητέρες.
Σε γυναίκες με υπογονιμότητα, η μείωση του αριθμού ή και της τοξικότητας των ΝΚ κυττάρων αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς κύησης και περιορίζει τον κίνδυνο αποβολής.
Το διαιτολόγιο είναι εξατομικευμένο και βασίζεται στο προφίλ της κάθε γυναίκας, δηλαδή, στα σωματομετρικά της χαρακτηριστικά (βάρος, ύψος), στην ηλικία, στις προσωπικές της ανάγκες» αναφέρει η κλινική διαιτολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη και προσθέτει: «Περιέχει κατά 30% λίπος, όσο δηλαδή προβλέπεται από τη μεσογειακή διατροφή, με έμφαση στα λιπαρά μακράς αλύσου. Ουσιαστικά στη διατροφή αυτή δεν συστήνεται αυξημένη κατανάλωση λίπους, αλλά διαφοροποιείται η ποιότητα του παρεχόμενου λίπους,. Έτσι από το 30% του λίπους που καταναλώνεται την ημέρα, το 65% προέρχεται από LCT’s που βρίσκονται κυρίως στη γαλοπούλα, στο κοτόπουλο, στις γαρίδες, στο βούτυρο, στο ηλιέλαιο και στους ξηρούς καρπούς».
Η επιστημονική ομάδα του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου αποτελείται από τη διευθύντρια του Ανοσοβιολογικού τμήματος Μαριγούλα Βάρλα-Λευτεριώτη, τον διευθυντή και επιστημονικά υπεύθυνο ιατρό του τμήματος εξωσωματικής γονιμοποίησης Νικόλαο Παπαριστείδη και την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Χριστίνα Μπαλαμώτη.
Δείτε τα θρεπτικά συστατικά που πολεμούν την υπογονιμότητα:
Πηγή: espresso
Αναδημοσιευσα Απο Enikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου