Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Εμφύτευμα επιτρέπει στους γιατρούς να δουν μέσα στο κρανίο,

Παράθυρο στον εγκέφαλο ανοίγει εμφύτευμα,
Μοναδική ευκαιρία να δουν μέσα στον εγκέφαλο του ασθενούς και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα νευρολογικές διαταραχές δίνει στους γιατρούς ειδικό εμφύτευμα.
Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, εμφύτευμα δίνει πρόσβαση στον εγκέφαλο, επιτρέποντας στους γιατρούς να δουν μέσα στο κρανίο. Σε πρώτη φάση θα μπορούσε να επιτρέπει τις θεραπείες με λέιζερ για τις νευρολογικές διαταραχές, οι οποίες σήμερα απαιτούν την αφαίρεση και επανατοποθέτηση μέρους του κρανίου.
Το εμφύτευμα που ανέπτυξαν οι ερευνητές είναι διαφανές και αντικαθιστά ένα μικρό τμήμα του κρανίου. Για την κατασκευή, διάλεξαν υλικό το οποίο χρησιμοποιείται σε κεραμικά εμφυτεύματα ισχίου και οδοντιατρικές γέφυρες, το οποίο ύστερα από την κατάλληλη επεξεργασία μετατράπηκε σε διαφανές, επιτρέποντας έτσι την οπτική επαφή με το εσωτερικό του κρανίου.
Κατά τους επιστήμονες, είναι το πρώτο βήμα προς μια καινοτόμο μέθοδο που θα επιτρέπει την οπτική επαφή του γιατρού με τον εγκέφαλο.
Αναδημοσιευσα Από Ελευθεροτυπια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas