Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Ελπίδες ίασις από τον καρκίνο,




Ελπιδοφόρες οι νέες θεραπείες για τον καρκίνο,
Σε συνέδριο συζητήθηκαν επίσης ειδική περίθαλψη, διαγνωστικές πρακτικές και ακριβά φάρμακα,

Νέες θεραπείες οι οποίες δίνουν ελπίδες σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές μορφές καρκίνου, όπως είναι ο καρκίνος του προστάτη, του ορθού και το μελάνωμα, παρουσιάστηκαν στο 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικής Ογκολογίας που διοργάνωσαν η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.
«Κάθε ασθενής με καρκίνο αξίζει ό,τι καλύτερο» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Cornelis van de Velde, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν και πρόεδρος της Eυρωπαϊκής Οργάνωσης κατά του Καρκίνου (ECCO), αναφερόμενος στα εξαιρετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς οι οποίοι περιθάλπονται σε ειδικά νοσηλευτικά ιδρύματα. Ο ομιλητής υπογράμμισε τις διαφορές ως προς την επιβίωση μεταξύ των ασθενών από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης παρουσιάζοντας ως πιθανές αιτίες τόσο τις διαγνωστικές πρακτικές όσο και τις διαφορές στην πρόσβαση της σύγχρονης συστημικής θεραπείας.
Από την πλευρά του ο δρ Richard Sullivan, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και κατά του Καρκίνου, υποστήριξε ότι η συζήτηση που γίνεται διεθνώς για τη νόσο αποτελεί εμπόδιο για την κάλυψη των οικονομικά αδυνάτων. Και τούτο, είπε, όταν οι αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις και η ακτινοθεραπεία παραμερίζονται προς όφελος των φαρμάκων, ιδιαίτερα των νεότερων και ακριβότερων.

Αναδημοσιευσα Από Βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου