Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το Σάλιο σας Υγεία στα μωρά σας,

Το σάλιο των γονιών ωφελεί τα μωρά,
Επί χρόνια, οι ειδικοί συνιστούσαν στους γονείς να μη μοιράζονται τα μαχαιροπήρουνα τους με τα μωρά τους, ούτε να βάζουν την πιπίλα τους στο στόμα τους για να την καθαρίσουν, υποστηρίζοντας ότι οι συνήθειες αυτές μεταδίδουν επιβλαβή μικρόβια από τους γονείς στα παιδιά. Νέα επιστημονικά ευρήματα, όμως, αμφισβητούν ευθέως αυτή τη σύσταση, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».
Επιστήμονες από τη Σουηδία δημοσίευσαν στην επιθεώρηση «Pediatrics» μία μελέτη που έδειξε ότι τα νήπια τα οποία εκτίθενται στα μικρόβια του στόματος των γονέων τους που συνηθίζουν να καθαρίζουν τις πιπίλες με το στόμα, αναπτύσσουν μεγαλώνοντας λιγότερες αλλεργίες απ’ όσες τα νήπια που μονίμως έχουν στο στόμα αποστειρωμένες πιπίλες ή πιπίλες που έχουν πλυθεί με σαπούνι και νερό.
Τα νήπια που εκτίθενται στα μικρόβια των γονέων είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά δερματικού εκζέματος, λιγότερες ενδείξεις άσθματος και χαμηλότερα επίπεδα ενός είδους λευκών αιμοσφαιρίων που αυξάνονται σε αντίδραση στις αλλεργίες.Διαβάστε περισσότερα στο govastileto...
Αναδημοσιευσα Απο Ζougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου