Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Μ' έναν υπνάκο το μεσημέρι ενισχύεις τον Οργανισμό,

Ευεργετικός ο μεσημεριανός ύπνος για τα παιδιά,
Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, τα παιδιά που κοιμούνται το μεσημέρι ενισχύουν τις μαθησιακές τους ικανότητες.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Άμχερστ διαπίστωσαν ότι όσα παιδιά κοιμούνται μία ώρα το μεσημέρι, μετά το γεύμα, μπορούν να συγκρατούν περισσότερες πληροφορίες. Το συμπέρασμα ισχύει για παιδιά 3-5 ετών, τα οποία - σύμφωνα με τους επιστήμονες - αυξάνουν τις γνώσεις τους σε ποσοστό 10%.
Μάλιστα, στη μελέτη αναφέρεται ότι οι ευεργετικές επιδράσεις του μεσημεριανού ύπνου διαρκούν και την επόμενη μέρα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 40 παιδιών, τις μέρες που τα παιδιά κοιμόντουσαν το μεσημέρ, παρουσίαζαν αυξημένη δραστηριότητα στις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μάθηση και την απορρόφηση νέων πληροφοριών.
Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης, Ρεμπέκα Σπένσερ, αν κι η μελέτη είναι μικρής έκτασης, είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι ο ύπνος είναι τόσο σημαντικός για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Επίσης, τονίζει ότι η έλλειψή ύπνου προκαλεί στα παιδιά προβλήματα συγκέντρωσης, μνήμης και γκρίνια.
Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences
Αναδημοσιευσα Απο Crime.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas