Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Περιττό λίπος, Τέλος,

7 τροφές που καίνε το περιττό λίπος σίγουρα-Νο1
Στο πλαίσιο μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής, με στόχο την εκ των έσω ενίσχυση των καύσεων και την απώλεια περισσότερου σωματικού λίπους, ορισμένα τρόφιμα πρέπει να τρώγονται πιο συχνά από κάποια άλλα! Δοκίμασε τη χρυσή 15αδα τροφίμων που σου προτείνουμε και θα χάσεις το περιττό λίπος!
1.Γκρέιπφρουτ:
Σίγουρα δεν διαθέτει τη μαγική ιδιότητα να «λιώνει» τα λίπη, αλλά σίγουρα μπορεί να συμβάλει στην ελάττωση των αυξημένων επιπέδων ινσουλίνης, στην άνοδο του μεταβολικού ρυθμού και στον κορεσμό της πείνας με λιγότερες θερμίδες. Πρόσθεσε καθημερινά ½ γκρέιπφρουτ στο πρωινό και στο μεσημεριανό σου, π.χ. μέσα σε σαλάτες πράσινων λαχανικών.
2. Αβγά:
Τα ασπράδια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, ενώ ο κρόκος είναι πραγματικά διατροφικός θησαυρός. Τρώγοντας 1 αβγό με τον κρόκο του ή 3-4 ασπράδια είτε στο πρωινό είτε σε κάποιο επόμενο γεύμα, θα αισθανθείς πιο χορτάτη, θα ενδυναμώσεις τις καύσεις σου και θα χάσεις πιο πολύ λίπος.
3.Αμύγδαλα:
10-12 άψητα και ανάλατα αμύγδαλα καθημερινά αντί άλλου σνακ ισόποσων θερμίδων, αλλά υψηλότερο σε υδατάνθρακες, επιφέρουν μεγαλύτερο κορεσμό της πείνας, ενισχύουν το μυϊκό ιστό, συνεισφέρουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και προάγουν την απώλεια βάρους.
4.Βρόμη:
Κατανάλωσε τουλάχιστον ½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης σχεδόν καθημερινά, π.χ. στο πρωινό μαζί με αβγό ή, εναλλακτικά, με ρόφημα αμυγδάλου, φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Μπορείς ακόμα να προσθέσεις νιφάδες ή πίτουρο βρόμης σε γιαούρτι, ομελέτες, σούπες, μπιφτέκια και επίσης σε γλυκίσματα όπως κέικ ή μπισκότα, αντικαθιστώντας μέρος από το αλεύρι.
5. Γιαούρτι:
Από τις πλέον αφομοιώσιμες πηγές ασβεστίου, για το οποίο μελέτες δείχνουν ότι βοηθά στην απώλεια λίπους. Επιπλέον, είναι αρκετά περιεκτικό σε πρωτεΐνες, το στραγγιστό περιέχει περισσότερες, αλλά και σε προβιοτικά που ενισχύουν την εντερική χλωρίδα. Προτίμησε γιαούρτι μειωμένων λιπαρών, καλύτερα από πρόβειο, γίδινο ή βουβαλίσιο γάλα.
6. Καρύδια:
Κατανάλωσε 3-4 καρύδια μέρα παρά μέρα ή και πιο συχνά, π.χ. κατά τις μέρες που δεν τρως άλλους ξηρούς καρπούς ή ψάρι, ώστε να προσλαμβάνεις ω-3 λιπαρά. Επειδή χάνουν μεγάλο μέρος της θρεπτικής τους αξίας όταν μπαγιατεύουν, καλό είναι να τα αγοράζεις με το τσόφλι και να τα καθαρίζεις λίγο πριν τα φας.
7. Κοτόπουλο:
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και της χαμηλής σε κορεσμένα λιπαρά, μπορεί να καταναλωθεί πιο συχνά από άλλα κρέατα, π.χ. 2-3 φορές εβδομαδιαίως.
Είναι επίσης σχετικά φθηνό, εύκολο να παρασκευαστεί με διάφορους τρόπους, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για μια ποικιλία επιλογών φαγητού, ενώ τρώγεται εξίσου ευχάριστα και κρύο, π.χ. την επόμενη μέρα.
Αναδημοσιευσα Απο Womenonly

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου