Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ευεργετικές του ιδιότητες του Ροδιού,



Ρόδι: το ελιξίριο της νεότητας,
Εκτός από καλοτυχία προσφέρει ομορφιά, ευεξία και καλή υγεία. Η καθημερινή κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού ροδιού θωρακίζει τον οργανισμό και συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιγήρανση. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, από τους Ελληνες και τους Αιγυπτίους μέχρι την Κίνα και τη Βαβυλώνα, κατείχε περίοπτη θέση.
Οπως ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, η αντιοξειδωτική ικανότητα του ροδιού ή «μήλου της Καρχηδόνας», όπως το ονόμαζαν οι Ρωμαίοι, είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη απ' αυτή του πράσινου τσαγιού.
Επειτα από αναλύσεις, που έκαναν στα εργαστήρια, εντόπισαν ότι εμπεριέχει τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών: τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ. Παράλληλα, καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικας. Είναι ακόμη πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε,σίδηρο, κάλιο, φυτικές ίνες και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.
Αλλες επιστημονικές μελέτες, που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Καρδιολογίας της Βοστόνης, έδειξαν ότι ένα ποτήρι χυμός ροδιού μειώνει την αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή λειτουργία της καρδιάς.
Πάντως, οι επιστήμονες δεν σταματούν να ανακαλύπτουν τις ευεργετικές του ιδιότητες στη σωστή κυκλοφορία του αίματος, στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, στην προστασία από εγκεφαλικές βλάβες, στη γονιμότητα αλλά και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
Τελευταίες μελέτες που έγιναν αναφέρουν πως η καθημερινή κατανάλωση ροδιού από μια μέλλουσα μητέρα μπορεί να αποτρέψει ενδεχόμενη εγκεφαλική βλάβη του εμβρύου.
Τέλος, Ισραηλινοί επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον το λάδι και το κρασί που βγαίνουν από το ρόδι θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.
Αναδημοσιευσα Από Ελευθεροτυπια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου