Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πρόταση Σαλάτα,

Φωτογραφία: Γιώργος Δέτσης, εκτέλεση συνταγής: Βίκυ Κουμάντου,
Λουκάκος ΓιάννηςΣεφ, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ψωμί & αλάτι», πλ. Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι,
Μαυροµάτικα µε λιαστές ντοµάτες και αγκινάρες τουρσί
Η παραµονή της σαλάτας στο ψυγείο δίνει βάθος στη γεύση της,
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
700 γρ. φασόλια µαυροµάτικα, βρασµένα
140 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές, κοµµένες σε καρέ
140 γρ. λιαστές ντοµάτες, σε λεπτές φέτες
100 γρ. αγκινάρες τουρσί σε ελαιόλαδο, κοµµένες στα 4
80 ml έ.π. ελαιόλαδο
30 ml χυµός λεµονιού
5 γρ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου
50 γρ. φρέσκο κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
80 γρ. φέτα, τριµµένη στο χέρι
20 γρ. φρέσκος δυόσµος, ψιλοκοµµένος
20 γρ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναµειγνύουµε όλα τα υλικά και (ιδανικά) αφήνουµε τη σαλάτα σε θερµοκρασία δωµατίου για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, τη βάζουµε για λίγες ώρες στο ψυγείο να µαριναριστεί προτού τη σερβίρουµε.
TIP
Για περισσότερη ποικιλία μπορείτε να βάλετε στη σαλάτα και άλλα όσπρια όπως λευκά, μαύρα ή κόκκινα φασόλια, αλλά και ρεβίθια ή φακές.
Αναδημοσιευσα Από Βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου