Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Καρύδια εναντίον διαβήτη τύπου 2,


Τα καρύδια μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του διαβήτη τύπου 2,
Θοδωρής Λαΐνας
Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 25%,
Βοστόνη
Μεγάλη μελέτη που έγινε στις ΗΠΑ δείχνει ότι η κατανάλωση καρυδιών μειώνει αξιοσημείωτα τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.
«Καρυδώνουν» τη νόσο
Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ παρακολούθησαν 138 χιλιάδες γυναίκες (νοσοκόμες) ηλικίας 35-77 ετών για διάστημα δέκα ετών. Στόχος τους ήταν να δουν ποιες από αυτές θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Ανάμεσα στα άλλα οι ερευνητές παρακολουθούσαν στενά τη διατροφή αυτών των γυναικών. Οπως διαπίστωσαν η κατανάλωση καρυδιών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνιση της νόσου. Η κατανάλωση καρυδιών 1-3 φορές τον μήνα μειώνει τον κίνδυνο κατά 4%, μια φορά την εβδομάδα κατά 13% και τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κατά 25%. Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nutrition».
Τα καρύδια είναι πλούσια στα λεγόμενα «υγιή» λιπαρά οξέα τα οποία έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης φλεγμονών και αποτελούν ασπίδα απέναντι σε καρδιοπάθειες, στην αρθρίτιδα και στον καρκίνο. Αν και η έρευνα έγινε αποκλειστικά σε γυναίκες είναι πιθανό τα καρύδια να έχουν ανάλογη ωφέλιμη επίδραση και στους άνδρες. Ο διαβήτης τύπου 2 είναι και η πιο κοινή μορφή διαβήτη. Κάνει την εμφάνισή του κατά κύριο λόγο στη μέση ηλικία ενός ατόμου και αντιμετωπίζεται με συνδυασμό ειδικού διαιτολογίου και φαρμάκων.

Αναδημοσιευσα Από Βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas