Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016

Εκδηλώσεις 28ης Οκτωβρίου,

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ,


Εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου,
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου με το γενικό σημαιοστολισμό δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων και σπιτιών της πόλης του Ρεθύμνου από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τη Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και με τη φωταγώγηση όλων των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, κατά τις βραδινές ώρες και με το σημαιοστολισμό και φωταγώγηση του λιμανιού.
Σήμερα στις 09:00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για τη σημασία της γιορτής. 10:30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Στέψη του μνημείου από μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπους και λοιπούς Συλλόγους με τη φροντίδα των διευθυντών των Σχολείων και με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου.
Κυριακή
Ώρα 19:00 στο Ωδείο Ρεθύμνου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων Μανόλη Παντινάκη-Γιάννη Κανελλάκη «Γράφω μέσα από την κόλαση…» το πολεμικό ημερολόγιο του δακτυλογράφου Γιάννη Μπριλάκη στα Αλβανικά βουνά. Ομιλητής: Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συντονιστής της παρουσίασης: ο ιστορικός κ. Μιχάλης Τρούλης.
Δευτέρα
Ώρα 07:00 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό των Τεσσάρων Μαρτύρων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Ώρα 08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης του Ρεθύμνου στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ώρα 10:30 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ. Ώρα 10:45 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων. Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ειρήνη Ρενιέρη, φιλόλογο του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Κρήτης. Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου και Διμοιρίας Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ. Ώρα 11:40 Κατάθεση Στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ώρα 12:00 Παρέλαση Πολιτιστικών Φορέων, Αντιπροσωπειών Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου. Συντονιστή της παρέλασης ορίζουμε τον υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, κ. Ανδρέα Κουρμούλη. Ώρα 16:45 Προσέλευση Επισήμων και Αρχών στον Ιερό Ναό Τεσσάρων Μαρτύρων. Ώρα 17:00 Εσπερινός και Λιτάνευση των Τιμίων Καρών των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων από τη Λεωφόρο Κουντουριώτη -Βάρδα Καλλέργη - Κ. Γερακάρη με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου και Αγήματος Απόδοσης Τιμών από το 547 Α/Μ ΤΠ. Ώρα 17:30 Επίσημη υποστολή της Σημαίας της πόλης στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τελετάρχης έχει οριστεί ο υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κ. Σταύρος Παλτατσίδης.
Αναδημοσιευσα Από Ρεθεμνιωτικα Νεα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas