Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Ο Ψηλορείτης 15 Δεκεμβρίου,

Μαγικές εικόνες από την κορυφή της Κρήτης, στον Ψηλορείτη (Video),
Όταν η Φύση το θελει μπορεί να σε μαγέψει με εικόνες εντυπωσιακές και μοναδικές, σαν αυτές που καταγράφονται στο βίντεο.
Το βίντεο είναι “τραβηγμένο” στις 15 Δεκέμβρη και είναι από τον “Τίμιο Σταυρό”, το ψηλότερο σημείο του βουνού.
Λίγα λόγια για τον Ψηλορείτη
Ο Ψηλορείτης (ή Ίδη) είναι το ψηλότερο βουνό της Κρήτης με 2456 μ. ύψος. Έχει 5 κορυφές οι οποίες ξεπερνούν τα 2000 μέτρα: ο Τίμιος Σταυρός (2456 μ.), ο Αγκαθιάς (2424 μ.), η Στολίστρα (2325 μ.), η Βουλομένου (2267 μ.) και ο Κούσσακας (2209 μ.). Η πρόσβαση στις κορυφές γίνεται από αρκετά μονοπάτια. Το πιο συνηθισμένο και καλά σημαδεμένο μονοπάτι (Ε4) είναι από το οροπέδιο της Νίδας (η πεζοπορία υπολογίζεται στις 5 ώρες περίπου). Επίσης ενα πλακόστρωτο μονοπάτι με την ονομασία “Η Στράτα του Ψηλορείτη” ξεκινάει απο τα Λιβαδιώτικα όρη απο το καταφύγιο που βρίσκεται στην τοποθεσία λάκκος του Μυγερού στα 1670 μέτρα υψόμετρο.Το μονοπάτι αυτό είναι στρωμένο απο πέτρες-πλάκες είναι πλάτους περίπου ένα μέτρο και αρκετά εύκολο στην πεζοπορία.Συνδέεται με το (Ε4) στην κορφή του Βουλωμένου(2267 μ.) προχωράει δυτικά πρός Αγκαθιά(2424 μ.) και φτάνει στον Τίμιο Σταυρό(2456 μ.).(Η πεζοπορία διαρκεί 2 εως 3 ωρες περίπου).
[youtube]http://youtu.be/-BqQD6QHrQw[/youtube]
creteplus.gr
Αναδημοσιευσα Απο Ρεθεμνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas