Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

Οι Ομορφιές του Απλού!

Το La Roque-Gageac - είναι ένα χωριό που βρίσκεται στην περιοχή της Aquitaine. Το χωριό είναι αναμφισβήτητα από τα πιο όμορφα χωριά της νότιο-δυτικής Γαλλίας, βρίσκεται κατά μήκος του ποταμού Dordogne, 8 χιλιόμετρα νότια-δυτικά της Sarlat-la-Canéda, ενώ τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.
Κατά το Μεσαίωνα σε το La Roque Gageac είχε 1500 κατοίκους. Εκείνη την εποχή, ζούσαν ως επί το πλείστον ψαράδες.
Το χωριό περιβάλλεται από ένα κυκλικό πύργο αρχοντικό του Tarde. Εδώ έζησε ο Ιταλός Giovanni Tarde, ένας βοτανολόγος και φίλος του Galileo.
Από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια σε μελί χρώμα μέχρι τα διακριτικά δρομάκια και τα ρομαντικά γεφύρια στο ποτάμι, κάθε σημείο του χωριού έχει να διηγηθεί και μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ απίθανοι θρύλοι συμπληρώνουν την ύπαρξή του μέχρι σήμερα.
Το φρούριο στην κορυφή του βράχου, για παράδειγμα, συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία του χωριού, καθώς στο εσωτερικό του παίχτηκαν πολλά πολιτικά, ιστορικά ακόμη και ερωτικά δράματα κατά το Μεσαίωνα.
 
[youtube]http://youtu.be/H-k_x7ZfACg[/youtube]
Αναδημοσιευσα Από Μelwdos.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εκπαιδευτικός Πίνακας.

Discussing the Divine Comedy with Dante
Από μόνος του όλος ο πίνακας είναι μοναδικός. Θα διαπιστώσετε πως πατώντας το ποντίκι σας πάνω στην φωτογραφία, σας μεταφέρει σε σχετικές πληροφοριακές σελίδες (wikipedia). Δηλαδή, επιλέγοντας μία από τις απεικονισμένες προσωπικότητες, μεταφέρεστε στην ιστορία της ζωής του. Είναι ομολογουμένως απίθανο..
sirlinuxas