Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Πάμε Βόλο,



.
 
Ο Βόλος είναι μια μεγάλη, σύγχρονη πόλη με ένα μεγάλο αριθμό από ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ που προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στον επισκέπτη. Τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες που θα συναντήσετε στον Βόλο είναι διαφόρων κατηγοριών και μπορούν να ικανοποιήσουν μεγάλη ποικιλία προτιμήσεων και αναγκών διαμονής στους επισκέπτες τους με πολύ μεγάλη επιτυχία.
 
Ο Βόλος, είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Θεσσαλίας και η πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας. Μια μεγάλη, δυναμική και σύγχρονη πόλη, που βρέχεται από τον Παγασητικό Κόλπο και σκιάζεται από το πανέμορφο Πήλιο με τα γραφικά του χωριά.
 
Βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν της Ελλάδας ανάμεσα στην πρωτεύουσα Αθήνα (απόσταση 325χλμ.) και τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη (απόσταση 215χλμ.).
 
Είναι χτισμένη στους πρόποδες του Πηλίου και είναι χτισμένη στη θέση που  βρισκόταν η Αρχαία Ιωλκός, απ’ όπου ξεκίνησε ο Ιάσωνας με την Αργώ και τους συντρόφους του για την Αργοναυτική εκστρατεία.
 
Το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου περιλαμβάνει τους Δήμους Βόλου, Ιωλκού, Αισωνίας και Νέας Ιωνίας. Το τοπωνύμιο του Βόλου εμφανίστηκε γύρω στον 14ο αιώνα. Για την προέλευση της ονομασίας Βόλος υπάρχουν πολλές εκδοχές όπως ότι είναι παραφθορά του αρχαίου ονόματος Ιωλκός, ή προήλθε από το όνομα Φόλος που κατά την μυθολογία ήταν πλούσιος γαιοκτήμονας είτε προέρχεται από την σλαβική λέξη golo, που σημαίνει γυμνός-φαλακρός είτε είναι παραφθορά της ιταλικής λέξης golfo, που σημαίνει κόλπος.
Ο Βόλος είναι μια πανέμορφη πόλη με πανάρχαια και πλούσια ιστορία. Δυο χρόνια μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας, το 1883, ιδρύθηκε ο Δήμος Παγασών, ο οποίος μετονομάσθηκε σε Δήμος Βόλου το 1954. Η ανάπτυξη της πόλης έως τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια ήταν ραγδαία. Η ευνοϊκή του θέση, το λιμάνι του καθώς και η κατασκευή του σιδηρόδρομου έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιοτεχνίας, της γεωργίας, της βιομηχανίας καθώς και στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική άνθηση του τόπου.
Σήμερα, ο Βόλος αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο ενώ θα σας γοητεύσει με το πολεοδομικό του συγκρότημα και το τρίτο σε μέγεθος λιμάνι στην Ελλάδα.
 
Η οικονομία της πόλης στηρίζεται στο εμπόριο, την βιομηχανία, την βιοτεχνία και τον τουρισμό. Μια σύγχρονη πόλη με πολιτιστική άνθηση, πνευματική δημιουργία που έχει συνταιριάξει αρμονικά το νεοκλασικό με το μοντέρνο.
 
Ο Βόλος είναι μια από τις τέσσερις πόλεις στις οποίες διεξήχθησαν προκριματικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες στην Ολυμπιάδα του 2004 που διοργάνωσε η Αθήνα, στο υπερσύγχρονο Πανθεσσαλικό στάδιο.
 
Επίσης, στο Βόλο βρίσκεται η έδρα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που ιδρύθηκε το 1954 και έδωσε νέα πνοή στην πόλη, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και του Κέντρου Μουσικού Θεάτρου.
 
Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Βόλου είναι η ζωντάνια και ο δυναμισμός που έχει η πόλη, η έντονη ζωή καθώς και η πολύ καλή αγορά που διαθέτει.
 
Αξίζει να επισκεφθείτε τα φημισμένα τσιπουράδικα της περιοχής όπου θα απολαύσετε το καθιερωμένο τσίπουρο συνοδευόμενο με θαυμάσιους θαλασσινούς μεζέδες.
Τα τσιπουράδικα αποτελούν μια παράδοση που προέρχεται από τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι συνήθιζαν να μαζεύονται σε μικρά καφενεδάκια του λιμανιού, πίνοντας τσίπουρο συντροφιά με θαλασσινούς μεζέδες. Στην πόλη θα βρείτε πάνω από 350 τσιπουράδικα.
 
Ο Βόλος είναι και η γενέτειρα του διάσημου ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, γιό του Εβαρίστο ντε Κίρικο ο οποίος δημιούργησε και το φημισμένο τρενάκι του Πηλίου, του διεθνούς φήμης μουσικού Βαγγέλη Παπαθανασίου καθώς και της Όλγας Βασδέκη πρωταθλήτριας στίβου στο τριπλούν.
 
Σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικοί χώροι, αξιόλογη πολιτιστική υποδομή, μια ζωντανή καλλιτεχνική και πνευματική ζωή εξελίσσουν το Βόλο σε ένα δυναμικό κέντρο της Ελληνικής περιφέρειας.
Ο Βόλος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα πανέμορφα χωριά του Πηλίου, τις υπέροχες παραλίες του Παγασητικού κόλπου και του Αιγαίου αλλά και από τα νησιά Βόρειων Σποράδων.
Ο Βόλος έχει άριστες τουριστικές υποδομές και διαθέτει πολλά και άνετα ξενοδοχεία, ξενώνες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, έντονη νυχτερινή, εστιατόρια και φυσικά σας δίνει την ευκαιρία να γευθείτε το φημισμένο τσίπουρο.
Το ταξίδι στο Βόλο μαγεύει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και κάνει τις διακοπές σας αξέχαστες όποια εποχή και αν επιλέξετε.
 
Τοπικές Γεύσεις Προϊόντα
 
Ο Βόλος φημίζεται για τα τσιπουράδικα στο λιμάνι. Μια απίστευτη γαστρονομική απόλαυση της πόλης που περιλαμβάνει τσίπουρο, καλομαγειρεμένα εδέσματα με πολύ μεγάλη ποικιλία από μεζέδες και συνταγές.
Φρέσκα ψάρια, καραβιδομακαρονάδες και θαλασσινά σε εστιατόρια δίπλα στην θάλασσα.
 
Στα παραδοσιακά ταβερνάκια θα βρείτε παραδοσιακές γεύσεις όπως μανιτάρια του βουνού, σπεντζοφάϊ, τα τσιτσίραφλα, υπέροχες χορτόπιτες, λουκάνικα και κρέας τοπικών παραγωγών.
 
Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή την γευστική εμπειρία της γαστρονομικής παράδοσης του Βόλου…
 
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Βόλο
 
Στο Βόλο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου…
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου πραγματοποιείται κάθε χρόνο την περίοδο Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Το φεστιβάλ κλείνει πάνω από δέκα χρόνια ζωής ενώ περιλαμβάνει συνδυαστικά θέματα και πολύτεχνες εκδηλώσεις.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής περιλαμβάνει δημιουργίες κλασικής μουσικής, χορωδίες κ.α.
 
Το Επιχειρηματικό Πανόραμα, μια ετήσια έκθεση παραγωγικής φυσιογνωμίας του Νομού Μαγνησίας. Πραγματοποιείται το μήνα Σεπτέμβριο.
 
Οι πλούσιες εκδηλώσεις της πόλης αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς στον χώρο του πολιτισμού.
 
Πολιτιστικές Εκδηλώσεις σε κοντινές περιοχές του ΒόλουΒελεστίνο: Τα Ρήγεια, εκδηλώσεις με θεατρικές παραστάσεις.
Νέα Αγχίαλος: Γιορτή κρασιού που πραγματοποιείται το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Νέα Ιωνία: Πολιτιστικός Αύγουστος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στις χαμένες πατρίδες της Μ. Ασίας.
Κανάλια: Γιορτή Ανθισμένης Αμυγδαλιάς τον Μάρτιο.
Πτελεός: Αποκριάτικο πανηγύρι και Καρναβάλι στον Πτελεό την τελευταία εβδομάδα του Καρναβαλιού.
Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου.
Η Γιορτή της Ελιάς που πραγματοποιείται τον Αύγουστο.
Πανηγύρι τον 15 Αύγουστο.
Πανηγύρι της Παναγίας της Ξενίας στις 23 Αυγούστου.
Σούρπη: Πολιτιστικό Φεστιβάλ με θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής 25 26 Ιουλίου.
Αμαλιάπολη: Πανηγύρι της Αγίας Τριάδας.
Πανηγύρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στις 6 Αυγούστου.
Αγριά: Ψαράδικη βραδιά που διοργανώνεται στο τέλος Ιουλίου.
 
Αναδημοσιευσα Απο web-greece.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου