Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κάρπαθος,


Κάρπαθος: Μεγάλο, διεθνές, συνέδριο για τον λαϊκό πολιτισμό
Θα διαρκέσει από τις 8 έως τις 12 Μαΐου και θα λάβουν μέρος 60 Ελληνες και ξένοι καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι ερευνητές,
Ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καρπαθιακός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Παιδείας του Δήμου Καρπάθου και το νεοΐδρυτο Ινστιτούτο Λαϊκού Πολιτισμού Καρπάθου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (έδρα Κάρπαθος), συνδιοργανώνουν το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Καρπαθιακής Λαογραφίας, που θα γίνει στην ακριτική Κάρπαθο από 8 έως 12 Μαΐου 2013.
Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων--Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Η εναρκτήρια συνεδρία θα γίνει την Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ., στην κεντρική αίθουσα του Ξενοδοχείου ‘‘Alimounda Mare’’, όπου θα διεξαχθούν όλες οι εργασίες του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στη Μνήμη των Ludwig Ross (1806-1859), Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών — πρώτου ερευνητή της Καρπαθιακής Λαογραφίας, και Ντίνου Αντ. Μελά (1935-2011), δικηγόρου-φιλολόγου–διδάκτορος Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος 60 Έλληνες και ξένοι καθηγητές Πανεπιστημίων και άλλοι ερευνητές, μεταξύ των οποίων είναι και οι καθηγητές Μιχαήλ Μερακλής, Νίκος Μάργαρης, Walter Puchner, Guy Saunier, Stefan Lindinger, Eusebi Ayensa Prat, Carlos Crida, Anna Lomax Wood, Εύη Γεωργιτσογιάννη, Άννα Αγγελοπούλου, Γεώργιος Λεοντσίνης, Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Ιωάννης Πολέμης, Εμμανουήλ Βαρβούνης, Γιώργος Ανδρειωμένος, Αμφιλόχιος Παπαθωμάς, Θεοδώρα Αντωνοπούλου, Μαρία Καλιαμπού, Γιώργος Καναράκης, Δημοσθένης Δασκαλάκης, Δημήτριος Φιλιππίδης, Μανόλης Περσελής, Ιωάννης Βασιλαράκης, Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου, Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου, Μελίτα Εμμανουήλ, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Άννα Λυδάκη, Χαράλαμπος Μπαμπούνης.
Σε παράλληλες εκδηλώσεις του Συνεδρίου περιλαμβάνονται εκθέσεις, επισκέψεις στα χωριά της Καρπάθου, προβολή βίντεο πρώτης καταγραφής Καρπαθίων παραδοσιακών μουσικών.

Αναδημοσιευσα Από Βημα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου